Welkom bij TAP Air Portugal

Algemene informatie

TAP Air Portugal, de Portugese luchtvaartmaatschappij die in maart 2020 haar 75e verjaardag viert, vliegt vanaf Amsterdam drie keer per dag naar Lissabon en één keer per dag naar Porto.

Vanaf Brussel vliegt TAP vier keer per dag naar Lissabon tijdens het zomerseizoen en drie keer per dag tijdens het winterseizoen. Per 1 juli 2019 zal TAP twee keer per dag vanaf Brussel naar Porto vliegen.

Vanaf de thuishaven Lissabon en Porto biedt TAP doorverbindingen naar meer dan 84 bestemmingen in 30 landen. Naast de Portugese eilanden en Europa vliegt TAP ook naar Brazilië, Afrika en Noord-Amerika. In 2019 zijn er negen nieuwe routes vanaf Lissabon aangekondigd. Naast de bestemmingen Basel, Dublin, Tel Aviv en Tenerife zal TAP vanaf juni naar Chicago, San Fransisco en Washington vliegen en vanaf juli naar Conakry.

Vloot

TAP heeft als eerste airline ter wereld op 26 november 2018 de nieuwste A330-900neo toestel ontvangen.  De A330neo is efficiënter en milieuvriendelijk, met 15% minder brandstofverbruik en minder geluidshinder. Met de nieuwe Airspace-cabine biedt dit vliegtuig passagiers comfortabele vluchten met minder lawaai en een Mood Light LED-systeem dat de jetlag vermindert. De NEO vloot bestaat op dit moment uit 6 A330-900neo, 3 A321neo, 1 A321LR en 3 A320neo. De A330neo wordt ingezet op de routes naar Brazilië en Noord-Amerika. De A321neo en A320neo toestellen zullen worden ingezet in Europa en Afrika. In totaal zal TAP tegen het einde van 2019 37 nieuwe toestellen ontvangen.

Daarnaast heeft TAP geinvesteerd in het interieur van de huidige vloot om deze comfortabeler, ruimer en moderner te maken, zgn Retrofit.

Aan boord

Executive Class:

De nieuwe “Retrofit” Executive Class biedt Recaro Lie-flat-stoelen aan op A330 toestellen. De seatpitch bedraagt 33" (A330 retrofit) tot 60" (A330neo), Phitek noise-cancelling hoofdtelefoon en oplaadpunten voor laptop en telefoon.

In de Executive Class is het mogelijk om vooraf maaltijden te bestellen. Dit kan vanaf 7 dagen en tot 24 uur voor vertrek en is te boeken via de GDS of de website. Deze service is beschikbaar voor Executive Class passagiers die vanuit Lissabon vertrekken naar alle long haulbestemmingen en biedt een keuze aan tussen drie maaltijden.

Economy Class:

Op alle TAP vluchten wordt in Economy een maaltijd of snack aangeboden, afhankelijk van de vluchtduur. Deze service is niet beschikbaar op vluchten die worden uitgevoerd met een ATR toestel. De Economy maalitjden zijn geïnspireerd op de beste smaken uit de Portugese keuken.

In Economy Class heb je de keuze om vooraf stoelen te boeken. Dit kan kosteloos of tegen betaling, afhankelijk van het tarief. De nieuwste optie is Economy Xtra. Dit gedeelte bevindt zich in de voorste rijen van de Economy Class en biedt stoelen aan met extra ruimte, verstelbare stoelen met hoofdsteunverstelling, tablethouder, oplaadoptie en de mogelijkheid van een USB-verbinding. Vanaf Amsterdam wordt gevlogen met de A321, A320 en A319 waar deze optie op beschikbaar is (wijzigingen voorbehouden).

TAP Premium Lounge

Executive Class passagiers en passagiers die in het bezit zijn van een TAP Miles&Go Gold card, TAP Corporate Top card of een Star Alliance Gold card, hebben gratis toegang tot de vernieuwde TAP Premium Lounge op de luchthaven van Lissabon. In de lounge is gratis Wi-Fi beschikbaar, kan men gebruik maken van de aanwezige douches en genieten van de Portugese gastronomie en wijnen. Gratis toegang tot de lounge voor overige kaarthouders is afhankelijk van het ticket. Economy Class passagiers kunnen tegen een toeslag van €40,-  ook gebruik maken van de lounge.

TAP Corporate

TAP Corporate is het spaarprogramma voor kleine en middelgrote bedrijven. Verdien miles op elke TAP vlucht. De gespaarde miles kunnen worden gebruikt voor kortingen op tickets en TAP services, zoals extra baggage. Via de speciale boekingsmodule kan men de status bekijken, boeking beheren en de miles uitgeven. Voor meer informatie over TAP Corporate neem je contact op met je Uniglobe-kantoor. 

 

TAP Miles&Go

TAP Miles & Go is het frequent flyer programma van TAP. Spaar punten door te vliegen met TAP en de Star Alliance partners. Besteed punten door het boeken van vluchten, upgrades en services met TAP of onze partners. Voor meer informatie over TAP Miles & Go neem je contact op met je Uniglobe-kantoor.