Het netwerk 

Qatar Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Qatar, is één van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld met een wereldwijd netwerk van meer dan 170 bestemmingen. Vanuit Amsterdam vliegt Qatar Airways momenteel 14 keer per week naar Doha met goede verbindingen naar het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Australië-Nieuw-Zeeland.

De maatschappij vliegt ook op andere nabijgelegen steden, o.a. vanuit Brussel wordt er 10 keer per week naar Doha gevlogen en vanuit Dusseldorf zelfs 2 keer per dag.

Qatar Airways is lid van de oneworld Alliance, een wereldwijde luchtvaartalliantie bestaande uit 13 aangesloten luchtvaartmaatschappijen die gezamelijk een netwerk bedienen van meer dan 900 bestemmingen in 170 landen.


Product aan boord 
Als toonaangevende internationale luchtvaartmaatschappij streeft Qatar Airways ernaar om service van wereldklasse te leveren op alle vluchten, inclusief gastvrijheid, een keuken van wereldklasse en meer dan 4.000 entertainment opties. Vanaf het moment dat u aan boord stapt, ontvangt u een warm onthaal en zult u de uitmuntende gastvrijheid ervaren.

Qatar Airways vliegt voornamelijk met toestellen die zijn uitgevoerd met een twee cabine configuratie: Economy en Business Class. Qsuite is de ‘exclusieve’ Business Class van Qatar Airways, die beschikbaar is op geselecteerde routes en biedt meer privacy dankzij schuifdeuren en een ‘do not disturb’ knop.


Hamad International Airport (HIA)

De thuisbasis van Qatar Airways in Doha. De luchthaven is een opvallende, moderne luchthaven die een sterke vijfsterrenstandaard aan faciliteiten en service aan klanten biedt. Brede incheckpaden, een groot aantal servicedesks en snelle veiligheidscontoles zorgen ervoor dat je ervaring voorafgaand aan de vlucht snel en eenvoudig verloopt. De luchthaven biedt een ruim aanbod aan restaurants en duty-free shops van wereldklasse, een tropische binnentuin, een Airport hotel en nog veel meer.


Qatar Airways Lounges op HIA Airport

De luchthaven biedt verschillende lounges aan. Sommigen van de lounges zijn alleen toegankelijk voor een specifieke categorie reizigers, terwijl andere lounges voor iedereen beschikbaar zijn tegen één toegangsprijs als hun ticket geen vrije toegang biedt.

 

Beyond Business

Beyond Business is het zakelijke spaarprogramma voor bedrijven. Als lid van Beyond Business, kunnen zakelijke klanten Qrewards verdienen op alle in aanmerking komende vluchten.

Als bedrijf profiteer je van:

  • Exclusieve besparingen voor leden en verbeterde flexibiliteit voor Qatar Airways-vliegtickets

  • Prioritaire bagageafhandeling voor uw medewerkers die reizen in Economy Class

  • Qrewards inwisselbaar voor vluchtupgrades, Qatar Duty Free-vouchers, toegang tot de Al Maha-lounge en meer

  • Vrijwillige CO2-compensatie: Reis bewust met Qatar Airways en verdien Qrewards

 

Privilege Club

Het loyaliteitsprogramma van Qatar Airways heeft vier niveau’s: Burgundy, Silver, Gold en Platinum. De lidmaatschapsvoordelen zijn ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke behoeften van onze Privilege Club-leden van ieder niveau. Hoe hoger het lidmaatschapsniveau, hoe meer voordelen je zult genieten.

Ancillary Services

Wij kunnen een reeks aanvullende diensten voor je boeken, waaronder voorkeursstoelen aan boord, meet & greet-service, toegang tot lounges, extra bagage en vitaliteits- en spadiensten.

 

 

Sustainability

Qatar Airways comitteert zich voor de bescherming van het milieu - net zoals het bedrijf toegewijd is aan haar passagiers. De ambitie van Qatar Airways is om binnen al haar activiteiten voorop te lopen op milieugebied  en een pad naar een betere toekomst uit te stippelen. Qatar Airways beschikt over een van de meest efficiente vloot en biedt haar passagiers de mogelijkheid om CO2-uitstoot van hun vlucht te compenseren. Als bekroonde luchtvaartmaatschappij streeft Qatar Airways ernaar om je het allerbeste te bieden, door de hoogste veiligheidsnormen en service van wereldklasse te bieden, zowel op de grond als in de lucht.

Qatar Airways – Going places together