ITA Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Italië.

VLOOT EN NETWERK

De vloot van ITA Airways bestaat uit moderne, milieuvriendelijke vliegtuigen die beschikken over de modernste technologieën om de efficiëntie en de kwaliteit van onze dienstverlening en een aanzienlijke vermindering van de milieu-impact te waarborgen.

Het nieuwste paradepaardje, de Airbus A330-900’s waarvan er nu 6 in de vloot zijn opgenomen, zullen hier zeker aan bijdragen, net als de Airbus A350-900. Deze vliegtuigen zijn dankzij nieuwe materialen 70% lichter waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verminderen met 25%. 

De totale vloot bestaat op dit moment uit 66 vliegtuigen. In 2023 zullen 32 nieuwe-generatie vliegtuigen aan de vloot worde toegevoegd; 8 wide-body (A330-900) en 24 narrow-body toestellen (A321neo, A320neo en A220).

Deze uitbreiding van de vloot is een verdere stap voorwaarts in de groeistrategie van ITA Airways, die ertoe zal leiden dat het bedrijf in 2026 de groenste luchtvaartmaatschappij van Europa is, waarbij 80% van de vloot bestaat uit vliegtuigen van de nieuwe generatie, wat leidt tot een daaruit voortvloeiende vermindering van 1,3 miljoen ton van de CO2-uitstoot.

Het zomerseizoen van ITA Airways in 2023 omvat 64 nieuwe bestemmingen, waarvan 22 binnenlands, 33 internationaal en 9 intercontinentaal.
ITA Airways vliegt 3 x dagelijks van Amsterdam naar Milaan Linate en 2 x dagelijks van Amsterdam naar Rome Fiumicino.
Vanaf het zomerseizoen worden San Francisco en Washington DC toegevoegd aan het netwerk en vanaf eind oktober 2023 Rio de Janeiro.

SKYTEAM

ITA Airways is lid van de SkyTeam-alliantie.

VOLARE

Volare, is het loyaliteitsprogramma van ITA Airways, ontworpen om aan de behoeften van u als klant te voldoen. Meld u aan voor ons loyaliteitsprogramma om zo Miles te sparen. Met de gespaarde Miles kunt u genieten van vele voordelen, waaronder kortingen op tickets. Aanmelden kan via deze link.