WELKOM bij Finnair

Algemene informatie

Finnair is één van de langst opererende luchtvaartmaatschappijen ter wereld. In de afgelopen jaren is Finnair uitgegroeid tot een belangrijke luchtvaartmaatschappij in het verkeer tussen Europa en 19 grote steden in Azië (Bangkok, Beijing, Chongqing, Delhi, Fukuoka, Guangzhou, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Krabi, Nagoya, Nanjing, Osaka, Phuket, Sapporo, Seoul, Shanghai, Singapore, Tokyo en Xi'an).

Vanaf 15 december 2019 komt daar een nieuwe route bij en zal de lijn Helsinki – Sapporo (Japan) geopend worden. Vanaf 30 maart 2020 wordt nog een nieuwe bestemming, Busan (Zuid-Korea), aan het netwerk toegevoegd. Zowel de vluchten naar Sapporo als naar Busan zullen perfect aansluiten op de vluchten van/naar Amsterdam Schiphol. 

Helsinki ligt op de geografisch kortste route tussen Europa en Azië. Overstappen in Helsinki is een fluitje van een cent. Tevens betekent vliegen via de kortste route in de moderne toestellen minder CO² uitstoot en minder brandstofverbruik.

Vloot

De Finnair-vloot bestaat uit meer dan 70 vliegtuigen, waarvan de meeste Airbus zijn. Onze vloot is een van de modernste in Europa, waardoor we minder brandstof verbruiken en minder CO2 uitstoten.

Airbus A350

Onze vloot bestaat uit zuinige toestellen waardoor het luchtverkeer duurzamer wordt. Meer dan de helft van onze langeafstandsvloot bestaat uit de moderne Airbus A350's. De A350 heeft een extra brede cabine met laag geluidsniveau, grote panoramische vensters, een ultramodern luchtfiltersysteem dat tijdens de vlucht frisse lucht laat circuleren en een omgevingsbelichting geïnspireerd op het noorderlicht. Alle Finnair lange afstands vluchten zijn uitgerust met Wi-Fi voor meer passagiersplezier en connectiviteit.

On board

Economy Comfort

Onze nieuwe Economy Comfort-zitmogelijkheid in het voorste gedeelte van de Economy Class-cabine en maakt het intercontinentale reizen nog aangenamer. Economy Comfort-stoelen bieden tot 13 cm meer beenruimte, instapprioriteit, hoofdtelefoon met « noice-cancelling » optie, 1 uur gratis Wi-Fi tijdens uw vlucht en een persoonlijke voorzieningenset

 

Aziatische bestemmingen

Finnair verbindt meer dan 60 steden in Europa met 19 Aziatische bestemmingen : Bangkok, Beijing, Chongqing, Delhi, Fukuoka, Guangzhou, Ho Chi Minh City, Hong Kong, Krabi, Nagoya, Nanjing, Osaka, Phuket, Sapporo, Seoul, Shanghai, Singapore, Tokyo en Xi'an.

Finland

Met zijn weelderige natuur en unieke cultuur is Finland door Lonely Planet en National Geographic uitgeroepen tot een van de beste landen ter wereld om te reizen. Het noorderlicht, de sauna's, de ongerepte natuur en de middernachtzon zijn slechts enkele hoogtepunten van Finland. Finnair vliegt dagelijks vanuit Helsinki naar 17 Finse bestemmingen, waaronder meerdere in Lapland.