top of page button
Rotterdam Branding Toolkit

 De tijd is rijp om Nederlands tweede grootste stad eens te ontdekken. Rotterdam is natuurlijk wereldbekend door de grote havennijverheid, maar het is veel meer dan dat! Het is een bruisende metropool en een culturele en economische hotspot die heel wat te bieden heeft. Geniet van leuke evenementen, een breed shoppingaanbod, een wild nachtleven en vele moderne architecturale hoogstandjes.

currency

1 Euro = 100 cent

phone

112

newspaper

Rotterdams Dagblad
Algemeen Dagblad

hours

Over het algemeen zijn winkels open maandag 12-18u, di.-vrij. 9-18u, zat. 9-17u, zondag gesloten, behalve op Open Zondagen, een keer per maand en dan zijn winkels open van 12 tot 17u. Een dag per week zijn er ook soms latere openingsuren, normaal gezien tot 21u.

population

600,000

info

VVV Rotterdam Store
Adres: Coolsingel 5
Tlf.: +31 (0)900 403 4065
Öffnungszeiten: Mo-Di 09.00 - 18.00, Fr 09.00 - 21.00, Sa 09.00 - 17.30, So 10.00 - 17.00
www.rotterdam.info

website

www.rotterdam.nl
www.rotterdam.info
http://us.holland.com

De stad

Als bruisende en kosmopolitische stad heeft Rotterdam zeer veel te bieden. Als shoppingmekka met een van de beste clubscenes in Europa, een hele resem aan culturele activiteiten en indrukwekkende moderne architectuur biedt deze stad echt iets voor iedere smaak. Hoewel ze vooral bekend is door de haven die een van ’s werelds grootste is, is er zoveel meer te doen in deze stad met 600.000 inwoners. Doordat Rotterdam zwaar gebombardeerd werd door de Duitse Luftwasse tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het stadscentrum toen herleid tot een verwoeste puinhoop. De stad werd herbouwd in de volgende decennia, met een actief architecturaal beleid ontwikkeld in de jaren ’80 dat leidde tot vele gewaagde, innoverende en interessante gebouwen.Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en een aantal kleinere steden in het westen van Nederland breiden tegenwoordig in mekaars richting uit, waardoor dit hele voorstedelijke gebied nu soms aanzien wordt als een eigen metropool die Randstad genoemd wordt.

Rotterdam Partners

Euromast

Public art at the Westersingel IrisvandenBroek@rotterdambrandingtoolkit.nl

Doen en Zien

Erasmusbrug

De Haven

De Zoo En Het Oceanium

De Kubushuizen

Het Scheepvaartmuseum

Rotterdam Partners

Cafés

Bijenkorf Rotterdam Bijenkorf Rotterdam

Winkelen

Rotterdam is de hemel voor elke shopper, met acht verschillende shoppingdistricten, alle met een andere sfeer, een eigen karakter en met verschillende waar te koop. Ga naar het Beursplein, de Van Oldenbarneveltstraat en de Kruiskade als u zoekt naar luxeproducten en trendy modewinkels, of voor een meer culturele maar nog steeds trendy ervaring, ga naar de Oude Binnenweg, de Nieuwe Binnenweg en de Witte de Withstraat. Lijnbaan is de belangrijkste winkelstraat. Voor meer informatie over hoe dit shoppingparadijs te ontdekken, bezoek www.rotterdam.info

Rotterdam Partners

Eten

Bezoekers met een culinaire interesse hebben een hele waaier aan keuze in Rotterdam, want de stad biedt een grote variëteit aan verschillende restaurants en keukens, gaande van pubs en normaalgeprijsde eethuizen tot supertrendy en exclusieve restaurants, van traditioneel Nederlandse gerechten tot Franse, Chinese, Marokkaanse en Turkse keuken.

Jan Bijl

Bazar

Bars en nachtleven

Rotterdam is gekend voor haar dynamische clubscene en het hoeft ook niet te verwonderen dat het ook een grote barscene heeft waar het volk toestroomt alvorens naar de club te gaan, of ook gewoon om te chillen na een zwaar weekend. De Nieuwe Binnenweg is het stadsdeel vol van bars waar de hippe Rotterdamse feestbeesten ’s nachts samenkomen, of ga naar de Oude Have of het Westelijk Handelsterrein.In de laatste jaren heeft Rotterdam zich tot clubbinghoofdstad van Nederland ontpopt. Bovendien heeft ze ook de reputatie als een van de meest bruisende clubbingscenes in Europa, wat overal te zien is aan het aantal bekende DJ’s en het grote aantal bars, nachtclubs en dance en houseparties die overal in de stad te vinden zijn.

Rotterdam Partners

Rotown

Jackie Club

CitizenM Rotterdam Partners

Overnachten

Rotterdam Partners

Essentiële Informatie

Luchthaven

De luchthaven, gelegen op 8 km ten noordwesten van de stad, is makkelijk bereikbaar dankzij bus 33, een buslijn die verzorgd wordt door het lokaal openbaar vervoerbedrijf RET. Duurt ongeveer 20 minuten tot in de stad en er vertrekt een bus elke 10 minuten van de luchthaven naar het Centraal Station en omgekeerd. De normale prijs voor het openbaar vervoer gelden hier, tickets zijn op de bus te koop of aan de infobalie in de luchthaventerminal.

www.rotterdam-airport.nl.

Eindhoven Airport ligt op zo’n 82 km van Rotterdam, met busservices die naar het Centraal Station van Eindhoven gaan waar u een trein richting Rotterdam kan nemen. De totale reistijd is ongeveer 2 uur. Taxi’s zijn ook beschikbaar buiten aan de terminal.

Address:

Email:

Phone:

Website: www.eindhovenairport.nl
www.ns.nl.

More Information:

Nooddokters En Tandartsen

24/7 Dokter in Rotterdam, Tel: +31 (0) 10 290 9888

24/7 Tandarts, +31 (0)10 455 2155

24/7 Informatielijn, +31 (0) 900 1515.

Address:

Email:

Phone:

Website:

More Information:

Openbaar Vervoer

Rotterdam verkennen is eenvoudig: de stad heeft een uitgebreid openbaar vervoernetwerk bestaande uit bussen, treinen, trams, watertaxi’s en twee metrolijnen, de Calandlijn en de Erasmuslijn. Tickets bestaan uit strippenkaarten die in het Centraal Station, metrostations, postkantoren of aan boord van bus en tram kunnen gekocht worden. Binnen het stadsgebied kost een ritje twee strips, ofwel €1,60. Drie strips zijn nodig als u net buiten de stadszone reist; prijs €2,40. Een dagpas in het stadsgebied kost €6,40, een 2-dagenpas €9,60 en een 3-dagen pas krijg je voor €12,80. Bezoek www.ret.nl of het RET informatiekantoor op het plein aan het Centraal Station, Stationsplein, voor meer informatie.

Address:

Email:

Phone:

Website:

More Information:

Elektriciteit

230 V

Address:

Email:

Phone:

Website:

More Information:

Apotheek

Bel de 24/7 informatielijn op +31 (0) 900 1515 voor informatie.

Address:

Email:

Phone:

Website:

More Information:

Taxi

St Job Taxi

Tel: +31 (0) 10 244 02 92

Regio Taxi Bongers - RTB

Tel: +31 (0) 10 8700 322 89

Address:

Email:

Phone:

Website:

More Information:

Telefoon

Landnummer: +31, Netnummer: 010

Address:

Email:

Phone:

Website:

More Information: