top of page button
Dreamer4787/Shutterstock.com

 De stad Dubrovnik gonst het hele jaar door van de drukte. De verbazingwekkende pracht van de met marmer geplaveide straten van de Oude stad is alleen te vinden binnen de stadsmuren. Het is altijd erg druk op de pleinen, in de kleine straatjes, in de cafés en in de bars. De schone stranden en het kristalheldere blauwe water buiten de stadsmuren van Dubrovnik zorgen het hele jaar door voor een geweldige ervaring.

currency

€ Euro

phone

94

newspaper

Dubrovacki vjesnik (uitstekend voor een lijst van evenementen)
Setemana
Vecernji List (nationale krant)

hours

8 tot 20 u.

population

41.562 (2021)

info

Tourist Information Dubrovnik Tourist Board
Brsalje 5
20000 Dubrovnik
+385 20 323887

website

www.visitdubrovnik.hr

man with opened arms sitting on the edge of a cliff, looking down to the Old Town of Dubrovnik, Croatia Anna Lurye/Shutterstock.com

De stad

Er zijn maar weinig plaatsen ter wereld die er beter dan Dubrovnik in slagen om het jonge en moderne op een geslaagde manier te combineren met het middelleeuwse en barokke. De stad ontwikkelt zich natuurlijk rond de Oude stad die binnen de stadsmuren ligt. De Oude stad biedt een mengeling van winkels, cafés en bars, een fantastische sfeer, en een paar prachtige uitzichten wanneer u in de Stradun wandelt. De pleinen in de Oude stad zijn omgeven door bars of restaurants met een terras, waar zowel de inwoners van de stad als de toeristen zich met een drankje kunnen ontspannen in de zon. Buiten de de stadsmuren heeft het moderne Dubrovnik geen speciale bezienswaardigheden, maar het biedt u nog steeds alles wat u van een land aan de Middellandse zee verwacht. In de meeste tuinen staan er vijgen-, citroenen-, sinaasappel- en perzikenbomen.In de architectuur van de stad is maar weinig meer te zien van het “Beleg van Dubrovnik” in 1992 toen er meer dan tweeduizend bommen op de stad werden gegooid. Het enige dat er nog aan herinnert zijn alle nieuwe daken in de stad. Dubrovnik is het hele jaar door een bezoek waard, maar het spreekt vanzelf dat de stad op haar best is tijdens de lente en de zomer.

mother and son looking at Dubrovnik, Croatia NadyaEugene/Shutterstock.com

Doen en Zien

iascic/Shutterstock.com

Het Dominicaans Klooster en Museum

S-F/Shutterstock.com

Mount Srd

WitR/Shutterstock.com

De Elaphite Eilanden

nadtochiy/Shuttertstock.com

Trsteno

LALS STOCK/Shutterstock.com

De Oude Stad

Inu/Shutterstock.com

De Stadsmuren

Street restaurant in heart of Dubrovnik old town, Europe magicinfoto/Shutterstock.com

Eten

Dubrovnik bezit heel wat goede restaurants en in de kleine straatjes in de Oude stad is er keuze te over. De culinaire standaard is in het algemeen vrij hoog en op het menu staan meestal typisch Kroatische gerechten, omdat visgerechten en schaaldieren een hoge prioriteit hebben. De Dalmatische ham behoort natuurlijk ook tot de lekkernijen en is voor wie hem nog niet geproefd heeft, een absolute must als voorgerecht. Restaurants zijn meestal open tot 23 u of middernacht tenzij anders vermeld.

Justin Rumao/Shutterstock.com

Atlas Club Nautika

Martin Grincevschi/Shutterstock.com

Proto

Kzenon/Shutterstock.com

The Sesame Tavern

Luiz Rocha/Shutterstock.com

Konoba Posat

Shebeko/Shutterstock.com

Kamenica

Coffee Machine baranq/Shutterstock.com

Cafés

De Oude Stad is vol leuke en vriendelijke cafés. Ze liggen zowel binnen als buiten en de straten van Stradun bieden een prachtig décor om de voorbijgangers te bekijken. We noemen slechts een aantal van de beste cafés in het gebied.

Anna Greben/Shutterstock.com

Dubravka Café

Walking street in Dubrovnik in a beautiful summer night, Croatia S-F/Shutterstock.com

Bars en nachtleven

Het grootste gedeelte van het jaar wordt er in Dubrovnik buitenshuis gedronken. Het gebied achter de kathedraal, Buniceva poljana, wordt in het voorjaar en de zomer bijna helemaal één grote openluchtbar. De plaatselijke bevolking trekt meestal naar het stuk tussen de Oude stad en Gruz, waar een aantal opvallende bars de “bana Jelacica” veranderd hebben in “Bourbon Street”.Het nachtleven in Dubrovnik speelt zich hoofdzakelijk in de Oude Stad af. De stad heeft niet zoveel nachtclubs en de “Stradun” lijkt dé plaats waar men ‘s nachts moet wezen. Alle winkelluifels verdwijnen en de stoelen worden buitengezet, zodat de straat verandert in een processie van uitbundigheid. Er zijn echter wel een paar nachtclubs en dit zijn de besten:

Brent Hofacker/Shutterstock.com

Irish Pub

Dubrovnik - Croatia Wojtek Chmielewski/Shutterstock.com

Winkelen

De beste plaats om in Dubrovnik te winkelen is rond de Oude stad. Daar hebben bezoekers de keuze uit een groot aantal verschillende winkels. De Stradun zelf begint bij de oudste apotheek ter wereld en daarna is er de ene winkel na de andere. Er zijn heel wat souvenirwinkels in het gebied en de iets “normalere” winkels liggen in de straten rond Stradun. In de steegjes vindt u alles wat u nodig heeft, zoals schoenen, sieraden, kleding, boeken en kunst. Eén van de meeste fantastische kunstwinkeltjes is de “Ronchi”. Het ligt dicht bij het marktplein en bestaat al sinds 1858.Ook Dubrovnik heeft de “verplichte” openluchtmarkt, die een bezoek zeker waard is. Op de markt kunt u verse groenten, fruit, olijfolie, souvernirs en alles wat u verder maar nodig zou kunnen hebben, kopen. De beste markt wordt gehouden in de Oude stad op het Gunduliceva poljana plein. Verder is er ook een markt tegenover het busstation op Put Republike.Er zijn geen grote winkelcentra in Dubrovnik, maar de winkels in en rond de Ouste stad maken dat meer dan goed.

Dubrovnik Old Town in Croatia, Europe Marco Scisetti/Shutterstock.com

Essentiële Informatie

De luchthaven ligt zo’n 22 km ten oosten van de stad. De luchthavenbussen sluiten aan op alle aankomende vluchten, ook ‘s nachts. Ze stoppen aan de ingang van de Oude stad en aan het busstation en een kaartje kost 25kn. Een taxi van de luchthaven naar de Oude stad kost zo’n 200kn. De rit duurt ongeveer 30 minuten per auto.Dubrovnik Airport+ 385 020-773377www.airport-dubrovnik.hr

Taxi

Tel: +385 020-970 or +385 020-357044

Address:

Email:

Phone:

Website:

More Information:

Post

Adres: Pile - Dr. Ante Starcevica 2 (Maan – Zat, 7 tot 20 u, zon 8 tot 14 u)

Address:

Email:

Phone: +385 20 411265

Website:

More Information:

Apotheek

Adres: Kod Zvonika, Stradun (dag en nacht open)

Spoedeisende tandheelkundige hulp (in het ziekenhuis)

Address: Roka Misetica, lapad

Email:

Phone: +385 020-431777

Website:

More Information:

Telefoon

220V en Europese standaardstekkers met twee pennen.

Address:

Email:

Phone:

Website:

More Information: