Schiphol gaat luchthaven voor '1 miljard euro' renoveren

June 27, 2023

Schiphol gaat de luchthaven de komende jaren fors verbouwen om achterstallig onderhoud in te halen en te zorgen dat alle faciliteiten weer up to date zijn. Binnenkort komt de luchthaven met een uitgebreid plan hiervoor, meldt interim-CEO Ruud Sondag in een brief aan minister Harbers naar aanleiding van de evaluatie van de zomerchaos vorig jaar.

“Voor de investeringen in onze terminal presenteren wij binnenkort onze plannen. Deze plannen bestaan uit het inhalen van forse onderhoudsachterstanden, het verbeteren en vernieuwen van onze infrastructuur en het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. Dit alles zodat we meer kwaliteit kunnen leveren aan reizigers, luchtvaartmaatschappijen en medewerkers”, aldus Sondag.

Schiphol wil zelf nog niet zeggen om hoeveel geld het gaat, maar het FD heeft van ingewijden begrepen dat de verbouwing ongeveer een miljard euro gaat kosten. Het gaat vooralsnog om renovatie van de bagagekelder, enkele pieren en ook de vliegtuigopstelplaatsen op de luchthaven. Een nieuwe terminal valt er niet onder, die is op de lange baan geschoven.

Categories:reisnieuwsblog