JetBlue komt in de loop van de zomer naar Amsterdam

May 01, 2023

De Amerikaanse prijsvechter JetBlue begint in de loop van de zomer met vluchten naar Amsterdam vanaf New York JFK en later Boston. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij recentelijk aangekondigd. Tegelijk noemt JetBlue nog geen exacte datum, omdat er moet worden gewacht op de laatste toestemming van de overheid om vluchten te beginnen. 

Na veel gesteggel en de aankondiging van een juridische procedure tegen de Nederlandse staat, kreeg JetBlue begin maart slots van slotcoördinator ACNL aangeboden. Daar ging de maatschappij mee akkoord, al zijn de slots alleen geldig voor het zomerseizoen tot 29 oktober. Of er ook daarna vluchten mogelijk zijn is nog onbekend.

“Zoals we dat ook doen in Londen en Parijs, zullen we de tarieven omlaag brengen en de klantervaring tussen de VS en Amsterdam verbeteren”, aldus CEO Robert Hayes. De ticketverkoop naar Amsterdam begint in de “komende weken”.  De vluchten worden uitgevoerd met de Airbus A321LR, die zowel een luxe Business Class als een Economy-cabine aan boord heeft.

Categories:partner nieuws