Etihad Airways derde in Airline Ratings' 'Top 10 Airlines' wereldwijd

May 31, 2023

Abu Dhabi, VAE - Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de VAE, is voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Environmental Airline of the Year 2023 in de prestigieuze Airline Ratings awards.

De awards, die het beste van de luchtvaartindustrie erkennen en luchtvaartmaatschappijen beoordelen op hun innovatie, routenetwerken en veiligheidsscore aan de hand van strenge beoordelingscriteria, erkennen Etihad voor haar inzet voor duurzame luchtvaart door middel van innovatie en samenwerking, samen met haar toewijding om verandering en resultaten te stimuleren vanuit Abu Dhabi, of de wereld. 

Etihad werd niet alleen uitgeroepen tot Environmental Airline of the Year, maar werd ook derde in de 'Top 10 Airlines' award van Airline Ratings, waarin luchtvaartmaatschappijen worden beoordeeld op comfort, innovatie, waarde en veiligheid in Economy, Business en First Class.

De duurzaamheidsstrategie van Etihad is gericht op het bereiken van emissiereducties door middel van maatregelen binnen de sector, afstemming op routekaarten en kaders voor de sector, samenwerking met industriële ecosystemen in de VAE, en transparant en proactief blijven ten aanzien van duurzaamheidskwesties binnen de luchtvaartindustrie.

In haar meest recente duurzaamheidsverslag van mei 2023 kondigde Etihad een vermindering van de CO2-uitstoot per Revenue Tonne Kilometre (RTK) van 26% aan. Deze prestatie wordt ondersteund door de belangrijkste duurzaamheidsinitiatieven van Etihad, waaronder het Greenliner-programma, waarbij de vloot van Boeing 787 Dreamliners van de luchtvaartmaatschappij wordt gebruikt als testvliegtuig, en de Sustainable50 A350-1000.

Antonoaldo Neves, Group Chief Executive Officer, Etihad Aviation Group, zei: "We zijn er trots op dat we onze CO2 RTK met 26 procent hebben verminderd. Deze prestatie is een bewijs van de toewijding en inspanningen van ons team voor onze duurzaamheidsagenda en wij danken hen voor hun bijdragen. Ik ben ook erg trots op onze algemene prestaties, die verder gaan dan het leveren van directe CO2-reducties, maar die innovatieve oplossingen verkennen voor de bredere uitdagingen waarmee de luchtvaart wordt geconfronteerd op het gebied van duurzaamheid, zoals u kunt zien in ons jaarverslag."

Airlineratings.com hoofdredacteur Geoffrey Thomas, zei: "Etihad Airways heeft met zijn Greenliner Boeing 787 programma en vorig jaar met zijn Sustainability50, A350 vliegtuig zijn leiderschap getoond in het streven naar duurzaam vliegen. In elk opzicht zetten medewerkers en management van Etihad Airways zich in om de CO2-voetafdruk van de luchtvaartmaatschappij te verminderen en dat is te zien. De slogan is dat een miljoen dingen tellen bij het verminderen van de uitstoot en dus is de focus allesomvattend. Het duurzaamheidsverslag 2021-2022 van de luchtvaartmaatschappij laat zien welke vooruitgang er mogelijk is op het gebied van duurzame luchtvaart door een breed scala aan initiatieven."

De duurzaamheidsprestaties van Etihad in 2023:

 • 26% minder CO2-uitstoot per Revenue Tonne Kilometer (RTK)

 • 5 A350-vliegtuigen toegevoegd aan de Etihad-vloot

 • 68.916 mangrovebomen geplant in het kader van het Etihad Mangroves Forest-project 

 • Meer dan 29.000 plastic flessen gerecycled door medewerkers met DGrade

 • Meer dan 770.000 liter water bespaard door het wassen van bussen zonder water.

 • Meer dan 3.700 ton CO2 gecompenseerd door gasten 

 • Meer dan 40 ecoFlights uitgevoerd in 2022

 • Meer dan 4,9 miljoen koolstofneutrale vliegkilometers gevlogen door gasten 

 • Aangekondigde nieuwe circulaire economie diner service

 • Een uitbreiding van het groene loyaliteitsaanbod van het merk met Corporate Conscious Choices

 • Verdere ontwikkeling van de routekaart voor duurzame vliegtuigbrandstof

 • De eerste Etihad NetZero* vlucht uitgevoerd die volledig op duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) vloog Boek & Claim

 

Zie voor meer informatie het volledige duurzaamheidsverslag van Etihad hier: duurzaamheidsverslag