Emirates en Etihad kondigen interline uitbreiding aan

May 30, 2023

Emirates Airline en Etihad Airways hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend om hun interline-overeenkomst uit te breiden en reizigers extra reismogelijkheden te bieden bij een bezoek aan de VAE. Deze eerste overeenkomst in haar soort tussen de twee luchtvaartmaatschappijen uit de VAE heeft tot doel de mogelijkheden te benutten om het toerisme naar de VAE vanuit belangrijke bronmarkten te stimuleren door bezoekers in staat te stellen meer dan één bestemming in één reisroute te ervaren.  
 
Deze zomer kunnen klanten van beide maatschappijen één enkel ticket kopen om naar Dubai of Abu Dhabi te vliegen, met een naadloze terugkeer via de andere luchthaven. De nieuwe overeenkomst biedt reizigers die de VAE willen verkennen ook de flexibiliteit van one-stop ticketing voor hun volledige reis en handige bagage check-in.
 
In de eerste fasen van de uitgebreide interline zal elke maatschappij zich richten op het aantrekken van bezoekers naar de VAE door het ontwikkelen van inkomend interline verkeer vanuit geselecteerde punten in Europa en China. Dankzij de "open jaw"-regeling zullen bezoekers zoveel mogelijk terrein kunnen bestrijken wanneer ze Abu Dhabi, Dubai of een ander emiraat verkennen en tijd besparen doordat ze niet meer via hun aankomstluchthaven naar huis hoeven te vliegen. Klanten die naar de VAE reizen, hebben ook de optie van 'multi-city flights', waarbij zij kunnen kiezen om vanuit een stad op het netwerk van beide maatschappijen te reizen en gemakkelijk terug te keren naar een ander punt dat door Emirates of Etihad wordt bediend.

In de eerste fasen van de uitgebreide interline zal elke maatschappij zich richten op het aantrekken van bezoekers naar de VAE door het ontwikkelen van inkomend interline verkeer vanuit geselecteerde punten in Europa en China. De "open jaw"-regeling zal bezoekers in staat stellen zoveel mogelijk terrein te verkennen in Abu Dhabi, Dubai of een ander emiraat en tijd te besparen doordat zij niet meer via hun aankomstluchthaven naar huis hoeven te vliegen. Klanten die naar de VAE reizen, hebben ook de optie van 'multi-city flights', waarbij zij kunnen kiezen om vanuit een stad op het netwerk van beide maatschappijen te reizen en gemakkelijk terug te keren naar een ander punt dat door Emirates of Etihad wordt bediend.
 
Het memorandum van overeenstemming werd op de Arabian Travel Market ondertekend door Adnan Kazim, Chief Commercial Officer van Emirates, en Mohammad Al Bulooki, Chief Operating Officer van Etihad Airways, in aanwezigheid van Sir Tim Clark, President van Emirates Airline, en Antonoaldo Neves, CEO van Etihad, samen met andere hooggeplaatste vertegenwoordigers. 
 
Sir Tim Clark, president van Emirates Airline, zegt: "We zijn blij dat we opnieuw samenwerken met Etihad Airways - deze keer om beide maatschappijen een nieuwe reeks naadloze reisopties in en uit de VAE aan te bieden. Emirates en Etihad maken gebruik van onze sterke punten om ons respectieve klantenaanbod uit te breiden en het toerisme in de VAE te stimuleren. Wij geloven dat deze nieuwe overeenkomst een sterke basis vormt om verdere mogelijkheden tussen beide luchtvaartmaatschappijen te ontwikkelen en een voorbeeld is van onze betrokkenheid bij de visie van de VAE op voortdurende economische diversificatie."
 
Antonoaldo Neves, Chief Executive Officer van Etihad Airways, zegt: "We zijn verheugd om met Emirates samen te werken in onze gezamenlijke missie om inkomend toerisme naar de VAE te ondersteunen en reizen naar onze bruisende steden te vergemakkelijken. Met twee luchtvaartmaatschappijen van wereldklasse die het toerisme in de VAE ondersteunen, zal onze interline-overeenkomst het voor onze gasten gemakkelijker maken om het beste van Abu Dhabi en Dubai te ervaren op één enkel ticket, terwijl we hen een uitzonderlijke vliegervaring beloven, of ze nu met Etihad Airways of Emirates vliegen. Het is een win-win voorstel voor reizigers naar de VAE."
 
Het uitgebreide interline partnerschap is gebaseerd op de inzet van beide luchtvaartmaatschappijen ter ondersteuning van de doelstelling van de regering van de VAE om het toerisme naar de VAE te bevorderen en de positie van de VAE als favoriete bestemming wereldwijd te versterken. Toerisme is een van de belangrijkste pijlers van de economie van de VAE en zal naar verwachting bijdragen aan 5,4% van het totale BBP van de natie, oftewel AED 116,1 miljard (USD 31,6 miljard), en meer dan 1 miljoen banen ondersteunen tegen 2027.*
 
Dit is de tweede keer dat de luchtvaartmaatschappijen een samenwerking hebben aangekondigd. In 2018 ondertekenden Emirates Group Security en Etihad Aviation Group (EAG) een Memorandum of Understanding (MoU) om de luchtvaartbeveiliging te versterken, inclusief het delen van informatie en inlichtingen op operationeel gebied binnen en buiten de VAE. Vorig jaar ondertekende Emirates een MoU met het Department of Culture and Tourism - Abu Dhabi, om het aantal toeristen naar de hoofdstad van de VAE vanuit belangrijke bronmarkten in het wereldwijde netwerk van de luchtvaartmaatschappij te verhogen.

Categories:reisnieuwsblog