CNG projecten 2023: methaanvergisting en energieopwekking in Nederland

December 14, 2022

Uniglobe consolideert de CO₂ uitstoot van de vluchten standaard voor al haar klanten via CNG gecertificeerde projecten. Deze projecten dragen bij aan Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en zijn gecertificeerd volgens de hoogst mogelijke internationale en geverifieerde standaarden. Om in te spelen op de actualiteit én tegemoet te komen aan een groeiende vraag van klanten, kiest Uniglobe Travel ervoor om in 2023 een bijdrage te leveren aan een biogasproject in Nederland.

Directe bijdrage
“Het biogasproject omvat meerdere agro-varkens bedrijven die door het gebruik van biogasinstallaties hun volledige mest niet meer op velden in de omgeving hoeft af te voeren om daarmee ruim te voldoen aan de door overheid gestelde stikstofabsorptielimieten in hun omgeving”, aldus CNG. Door vergisting te laten plaatsvinden in een gesloten omgeving, is er een direct bijdrage aan de oplossing van de actuele stikstofproblematiek. Vermindering van CO₂  en methaan(CH4) gaat klimaatverandering tegen. Methaan is een sterk broeikasgas: 1 kilo methaan heeft hetzelfde effect als 28 kilo CO₂. Gezien de discussie over stikstofdepositie en de uitkoop van boerenbedrijven hopen we met de keuze voor dit project in eigen land een, zij het bescheiden, duurzaam positieve bijdrage te kunnen leveren. 

Certificaat
Als bedrijven besluiten om hun CO₂  uitstoot via Uniglobe te compenseren, dan ontvangt men ter verantwoording jaarlijks achteraf een CNG certificaat. Neem voor meer informatie over de door Uniglobe ondersteunde projecten, contact met ons op.