Brussels Airlines kondigt forse investeringen aan: grotere vloot en nieuwe cabines

October 03, 2024

Brussels Airlines voegt drie Airbus A330’s aan de langeafstandsvloot toe, waardoor die groeit tot 13 toestellen. Om die reden zullen er ruim 250 extra medewerkers aangenomen worden. Ook gaan de Belgen de cabines vernieuwen en gaan ze komende zomer vier Airbus A220’s wetleasen voor Europese vluchten, zo hebben ze medio september bekendgemaakt.

Brussels Airlines is de Afrika-expert binnen de Lufthansa Group en wil die positie verder verstevigen, nu de vraag naar vliegreizen op dat continent flink toeneemt. Daarom wordt de vloot van de Belgische maatschappij de komende jaren uitgebreid met drie (tweedehands) Airbus A330-toestellen.

De luchtvaartmaatschappij gaat ook geleidelijk een nieuwe cabine introduceren om de ervaring aan boord van haar langeafstandsvluchten naar een hoger niveau te tillen. Details over de nieuwe cabine, en een planning, maakt Brussels Airlines later bekend. Alle reisklassen worden vernieuwd, dus zowel Business Class, Premium Economy als Economy.  

Brussels Airlines heeft ook een driejarige wetlease-overeenkomst getekend met AirBaltic, dat vanaf 2025 tussen eind maart en oktober met vier Airbus A220-300’s voor de Belgen op Europese routes gaat vliegen.