WELKOM bij Air Europa

Air Europa is dé gateway naar Latijns-Amerika.

Deze moderne airline vervoert je vanuit heel Europa, via een snelle overstap in Madrid, naar meer dan 20 bestemmingen binnen Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Air Europa is tevens lid van de SkyTeam-alliantie, wat betekent dat je kunt vertrouwen op comfort, goede aansluitingen en flexibiliteit.

Bestemmingen

Air Europa vliegt dagelijks vanuit Amsterdam en andere belangrijke Europese hoofdsteden via Madrid naar meer dan 23 bestemmingen in Noord- en Latijns-Amerika, zoals Argentinië, Bolivia, Brazilië, Colombia, Cuba, Ecuador, Mexico, Peru en Uruguay.

Vloot

Air Europa heeft een uitgebreide en moderne vloot, waaronder Boeing 787 Dreamliners, Airbus A330’s, Boeing 737-800’s en Embraers 195. In de loop van 2019 en 2020 worden nog eens 10 nieuwe B787-9’s verwelkomd. De Dreamliner vliegt o.a. naar Miami, Bogota, Medelling, Buenos Aires, Havana, Montevideo, Lima en Panama.

Het reizen in de Economy Class van Air Europa is zeer aangenaam met voldoende beenruimte en persoonlijk entertainment.

De Boeing 787-9 Dreamliners die binnenkort aan de vloot toegevoegd worden, beschikken over een nieuwe, stijlvolle Business Class cabine met meer privacy en comfort. Zo is deze cabine ingericht met een 1-2-1 configuratie, waarbij elke passagier rechtstreeks toegang heeft tot het gangpad en zijn de stoelen volledige flat-beds.

On the Air

Air Europa biedt op haar longhaul vloot de nieuwste technologie en functies. Dankzij de gratis streaming-dienst, kun je op een persoonlijke handheld genieten van een uitgebreid muziek- en entertainmentprogramma en biedt Air Europa WiFi (tegen betaling) op haar longhaul vluchten. Passagiers kunnen d.m.v. een eigen individueel entertainmentsysteem genieten van een uitgebreide selectie aan muziek en films aan boord.

Maaltijden aan boord

Air Europa heeft samen met de gerenommeerde chef-kok Martín Berasategui een Spaans menu op basis van biologische en duurzame producten samengesteld, waarvoor zij de Onboard Hospitality prijs heeft gewonnen.

Heb je een allergie of wil je een speciale maaltijd aan boord bestellen, dan kun je dit tot 48 uur voor vertrek laten weten aan Air Europa. Deze service geldt uitsluitend op longhaul vluchten. Vraag je Uniglobe Travel Consultant voor meer informatie. 

Duurzaamheid

Air Europa heeft deelgenomen aan het Aire-programma van de Federal Aviation Administration, met als doel energie te besparen en de CO2 uitstoot te verminderen. Op dit vlak hoort Air Europa dan ook bij de top van de internationale luchtvaart en is in 2018 door Atmosfair verkozen tot de meest duurzame Europese luchtvaartmaatschappij.