WELKOM bij Air Canada

Vlieg rechtstreeks naar Toronto, met Air Canada, de beste Noord Amerikaanse carrier in 2019 volgens Skytrax. Air Canada  vliegt met een Boeing-787 dreamliner vanaf Amsterdam naar Toronto Pearson Airport. Ongeacht de klasse, geniet elke passagier van comfortabele luxe, van gate tot gate. De dagelijkse vlucht biedt in Toronto aansluiting op meer dan 120 routes naar bestemmingen in Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Netwerk

Het netwerk van Air Canada rijkt over 6 continenten en telt meer dan 200 bestemmingen in Canada, USA, Europa, Afrika, het Midden Oosten, Azië, Australië, de Caribbean, Mexico en Centraal & Zuid Amerika.

Air Canada maakt onderdeel uit van de Atlantic Joint Venture. Samen met de Lufthansa groep en United Airlines. Voordelen van de samenwerking zijn:

  • Grotere keuze uit vliegroutes.

  • Een gemeenschappelijk tariefaanbod voor de Trans Atlantische vluchten

  • Minder en kortere verbindingen.

  • Keuze uit dezelfde boekingsklasses.

  • Meer bestemmingen en keuze uit meer stoelen.

On Board

Economy Class

De Economy cabine aan boord van de  Boeing787 Dreamliner heeft 210 slimline geplaatste stoelen in een 3-3-3-configuratie, die je de vertrouwde persoonlijke ruimte biedt.

Elke stoel is uitgerust met een eigen 9-inch touchscreen met meer dan 600 uur entertainment. In de armsteun vind je een usb-uitgang en een universele oplader.

Een gratis warme maaltijd met een selectie wijnen en sterke dranken.

In-seat power for electronic devices.

Verstelbare hoofdsteun voor een betere slaaphouding, evenals een comfortabel kussen en deken. 

Sfeerverlichting om de jetlag te verminderen en individuele leesverlichting.

 

Premium Economy

De Premium Economy-cabine van Air Canada heeft 21 zitplaatsen in een configuratie van 2-3-2. Elke stoel is uitgerust met een 9- of 11-inch entertainmentscherm, evenals universele oplader en USB-uitgangen.

De voordelen van Premium Economy t.o.v. Economy van Air Canada zijn:

  • Priority service op de luchthaven
  • Premium maaltijden

  • Tot 18 cm meer beenruimte en bredere stoelen

  • 2 x 23kg bagage

 

Business Class

De nieuwe Business Class op de B787 en B777 maakt het vliegen nog aantrekkelijker.
De stoelen in “lie flat modus” zijn maar maar liefst 2.03 meter lang en 53 cm breed. Als klap op de vuurpijl bevat de hoofdsteun massagefuncties. Het is onmogelijk om niet uitgerust aan te komen op je bestemming! 

De configuratie van 1-2-1 zorgt ervoor dat de passagier altijd direct toegang heeft tot het gangpad.

 

Airport

De belangrijkste hub van Air Canada is Lester B. Pearson International Airport in Toronto. Alle vluchten van Air Canada komen aan en vertrekken uit Terminal 1. De Terminal biedt handige verbindingen voor passagiers die binnen Air Canada's wereldwijde netwerk reizen.

Voor verbindingen tussen internationale en binnenlandse vluchten: Alle binnenlandse vluchten vertrekken vanaf de 'D'-Gates. De minimale transfertijd bedraagt 75 minuten.

Alle vluchten naar the USA vertrekken vanaf de 'F'-Gates. De minimale transfertijd is 85 minuten.

In Toronto gaat de passagier al door de Amerikaanse douane- en grensbescherming. Dit scheelt veel tijd bij aankomst in Amerika. Het is bij Air Canada niet nodig om de bagage opnieuw in te checken.

 

ETA

Een passagier heeft een electronic Travel Authorization (eTA) nodig op het moment dat hij/zij aankomt op een Canadese luchthaven van een (inter)continentale vlucht. Zonder deze eTA wordt de passagier geweigerd op de vlucht. De passagier heeft ook een eTA ook nodig als hij/zij doorvliegt naar een bestemming buiten Canada.

Een eTA kan men aanvragen via de officiele website www.canada.ca/eta

De eTA is maximaal 5 jaar geldig en kost slechts CAD 7. Voor het aanvragen heeft de reiziger een credit card nodig. Vraag de eTA tijdig aan!