Hoe moet ik een zakelijk visum aanvragen voor India?

India wordt voor het Nederlandse bedrijfsleven een steeds interessante handelspartner. Het land heeft zowel de grotere bedrijven als bedrijven uit het MKB segment veel te bieden. Bij Uniglobe zien we dit terug in het aantal zakenreizen met bestemming India. India is een land dat zich in sneltreinvaart ontwikkelt en in hoog tempo ‘verwestert’.

Aan de andere kant is het een land met een sterke hang naar traditie, historie en cultuur. Hier moet je als westerse zakenreiziger wel mee om weten te gaan, omdat anders de kans groot is dat goede deals aan jou voorbij gaan en interessante contacten liever met een andere partij in gesprek gaan. Uniglobe heeft een ruime ervaring in het regelen, plannen en organiseren van zakenreizen naar India. Wij kennen het land, de cultuur en hebben er de juiste contacten. Oh ja, natuurlijk regelen we ook het zakelijk visum aanvragen India voor je, want zonder zaken visum India kom je dit land simpelweg niet in.

 

Een zakelijk visum voor India is verplichte kost

Als je India binnen wilt komen, dan zal je te allen tijde een visum moeten kunnen overleggen. Als je weet dat een toerist al een visum nodig heeft, dan zal het je niet verbazen dat je als zakelijke reiziger zeker in het bezit moet zijn van een zakelijk visum voor India. Zodra het om internationaal zakendoen gaat, willen landen graag meer en andere dingen van en over je weten dan wanneer je India als vakantiebestemming hebt uitgekozen. Niet alleen jouw achtergrond, maar ook jouw bedrijf wordt nagetrokken gedurende het proces dat zakelijk visum aanvragen India heet. Je hebt geen keus, want het zakelijk visum aanvragen India is eenvoudigweg een randvoorwaarde om af te reizen naar dit land.

Welke info moet je aanleveren voor het zakelijk visum aanvragen India?

Voor een zakelijk visum in India dien je behoorlijk wat informatie te overleggen over jezelf en het bedrijf dat je vertegenwoordigt. Het is erg belangrijk dat je ook daadwerkelijk alle informatie aanlevert waar de Indiase autoriteiten om vragen. Wanneer de door jou aangeleverde documentatie niet volledig is, dan zal jouw aanvraag voor een zakenvisum direct worden afgewezen. We geven je graag een indruk van de informatie die je voorafgaand aan jouw zakenreis naar India moet aanleveren, namelijk:

  • Een paspoort dat nog minstens een half jaar geldig is na de aanvraag van het zakelijk visum India,
  • Twee pasfoto’s in kleur, maar let hierbij op dat ze voldoen aan het vereiste formaat, te weten 50 mm hoog en 50 mm breed. Dit is een andere maat dan de standaard Nederlandse pasfoto,
  • Een garantiebrief van jouw werkgever. Let op, deze moet gericht zijn aan de ambassade en verder gelden er nog een aantal voorwaarden waar deze garantiebrief aan moet voldoen,
  • Een schriftelijke uitnodiging (brief) van de zakelijke relatie die je in India gaat bezoeken. Ook aan deze uitnodiging worden weer een aantal eisen gesteld,
  • Oprichtingsakte van de te bezoeken onderneming in India,
  • Uittreksel van de Kamer van Koophandel, niet ouder dan zes maanden. En ook hier geldt dat er weer aanvullende voorwaarden van toepassing zijn waaraan de uittreksel KvK moet voldoen.

Realiseer je wel dat bovenstaande opsomming zeker niet volledig is. Voor een zakelijk visum aanvragen India zijn nog meer documenten vereist. Dit is dan ook slechts bedoeld om je een beeld te vormen van hetgeen er van je verlangd wordt met betrekking tot het zakelijk visum aanvragen India.

Hoe lang is een visum geldig voor een zakenreis naar India?

Het standaard zakelijk visum voor India is zes maanden geldig. Je kunt, uiteraard binnen de geldigheidsduur van dit visum, het land meerdere malen bezoeken. Daarnaast kun je een zaken visum India aanvragen met een beperkte geldigheidsduur, namelijk zestig dagen. Wanneer je voor deze variant kiest, dan kun je in deze periode het land maximaal twee keer bezoeken.

Zakelijk visum aanvragen voor India? Uniglobe regelt het voor je!

Het voorbereiden van een zakenreis naar India neemt veel tijd in beslag. Ook het zelf visum aanvragen India kost veel tijd. Tijd die je als ondernemer liever besteedt aan andere dingen, namelijk aan dingen waar jij goed in bent en dat is ondernemen. Uniglobe begrijpt dit heel goed en neemt jou dit werk dan ook graag uit handen. Een zakelijk visum aanvragen India behoort hierbij natuurlijk tot ons standaard takenpakket. Wij zorgen ervoor dat je de juiste documenten aanlevert en natuurlijk verliezen wij ook de factor tijd niet uit het oog.

Kies ook voor de expertise van de professional, kies voor Uniglobe. Want Uniglobe zorgt er altijd voor dat je goed voorbereid en zonder stress op zakenreis gaat. Uniglobe ontzorgt en hierdoor haal je alles uit jouw zakelijke reis. Benieuwd naar de mogelijkheden die wij ook jou te bieden hebben of wil je meer weten over het zakelijk visum aanvragen India? Neem dan contact op met een van onze Uniglobe Travel kantoren.