Dutchman in New York

“A gentleman will walk but never run”. De songtekst van Englishman in New York van The Police galmt na in mijn hoofd, terwijl de rij voor me tergend langzaam het vliegtuig uit loopt. Zeven uur eerder ben ik ingestapt op Schiphol Airport, op weg voor de zoveelste zakentrip naar de Big Apple. Hoewel ik mezelf als frequent traveler beschouw, getuige ook het Platinum KLM Flying Blue label aan het handvat van mijn reistas, blijf ik het wonderlijk vinden dat ik aan de ene kant van de wereld instap en in nog geen 7 uur de oceaan ben overgestoken en daar in een totaal andere wereld terecht kom, in dit geval: New York City! Alias The Big Apple, the City of Dreams, the City That Never Sleeps, Capital of the World, Empire City enz. Woorden schieten doorgaans te kort om New York samen te vatten. Ik werk me door de Efteling-rijen die zich voor Security en Customs hebben gevormd. In dezelfde tijd dat ik de rij door ben, had ik ook al per vliegtuig van Amsterdam naar Barcelona kunnen vliegen, bedenk ik me nu. Gelukkig hier nog geen Trumpiaanse muur en ik mag het land in. “I’m an alien, I’m a legal alien, I’m a Dutchman in New York”.  

FOOI

Vanuit de taxi laat ik me zoals elke keer weer imponeren door die “amazing” skyline van New York. Ik voel me klein en nietig als ik onderaan de reusachtige hotelwolkenkrabber sta, waar ik de komende dagen zal verblijven. De portier brengt mijn bagage naar mijn kamer, uiteraard in ruil voor een beste fooi. Maar even een stapeltje dollarbiljetten in de broekzak voor elke dienstbare Amerikaan die ik de komende dagen nog zal ontmoeten. In ruil voor een biljet een “How are you today?”. Antwoord verwachten ze niet, da’s lekker makkelijk. “If manners make the man, as someone said, he’s the hero of the day”.

Typisch Hollands

Weinig tijd om te acclimatiseren, de eerste meetings gaan van start. Op de eerste dag natuurlijk ook nog geen sprake van een jetlag, ik kan nog wel een paar uurtjes door. Morgen piep ik wel weer anders. Na de laatste meeting even een vorkje prikken in Hip & Happening STK, hét Steakhouse van New York. Al zittend op het Rooftop terras met uitzicht op de Hudson-rivier zet ik mijn tanden in een overheerlijke Ribeye. Hier heb ik naar uitgekeken! Dan valt het eerste drupje regen. Als Nederlander ben ik niet bang van wat regen en ik blijf stug zitten in tegenstelling tot andere gasten die na de eerste druppels snel naar binnen gaan. Het restaurant is niet bepaald goedkoop, ik laat een kleine tip achter. Ik blijf tenslotte een typische Hollander. “Be yourself, no matter what they say”.

Ook een zakenreis naar New York boeken? Neem dan contact op met je Uniglobe-kantoor!