De ideale zakenreis

Zou hij bestaan? De ideale zakenreis? En als hij bestaat, hoe zou hij er dan uit zien? Ik laat mijn gedachten eens gaan over de eindeloze reizen die ik voor mijn werk in het verleden heb gemaakt. Een reis die nooit van start gaat zonder het eeuwige stressmoment rondom het inpakken van mijn bagage. Altijd weer te laat begonnen met de was en de strijk, zodat dat ééénige chique blousje natuurlijk net onder in de wasmand ligt terwijl ik het nodig heb. Nog even snel een turbowas draaien. Enigszins verfrist vervolgens uit de wasmachine en dan de nacht voor mijn vertrek op de verwarming drogen. Dat het huis die nacht in een sauna verandert vanwege de veel te hoge verwarming, neem ik maar op de koop toe.

Natuurlijk past de bagage nooit en moet ik op het laatst alsnog besluiten toch dat blousje thuis te laten, grrr. Dan komt altijd het onvermijdelijke moment om het thuisfront gedag te zeggen. Met een lichtelijk schuldgevoel dat ik even aan het dagelijkse gezinsleven kan ontsnappen maar partnerlief met het huishouden, de kids en niet te vergeten hun school- en sportverplichtingen op zadel. Dat gevoel duurt meestal niet zo lang en al snel ga ik op weg naar Schiphol. Haasten want in de file, eindelijk op de luchthaven auto parkeren op die veel te dure parkeerplek die ook nog alleen te vinden is na veelvuldig rondjes rijden. Zweet op mijn rug vanwege de halve marathon die ik moet afleggen naar de vertrekhal. En dan… hup de oneindige rij in voor de bagage drop off. Dan de volgende rij in voor security en voor de paspoortcontrole, pfff.

Even een kopje thee en een veel te duur broodje achter de douane. Snel dooreten en -drinken. Want dan ben ik nog een beetje op tijd in de rij voor een extra gate-controle en niet te vergeten.. in de rij om te boarden. En om in het vliegtuig te gaan… Frustratie alom want natuurlijk past de bagage niet in de overheadruimte omdat niemand zijn bagage in de eigen bak legt. En uit kostenbesparing ook nog eens zijn hele hebben en houwen probeert mee te nemen in de cabine. Vertraging, natuurlijk, kan er ook nog bij. Eindelijk op weg en dan, dut ik even in na alle stress en denk ik na over die ene vraag die me bezig houdt. Zou die ideale zakenreis bestaan?

Ik pak mijn bagage in op de dag van vertrek. Alles ligt al keurig schoon en gestreken in stapeltjes op tafel. Alleen nog even alles in de trolley, die natuurlijk nu wel keurig dicht past. Die hoef ik niet in te checken, scheelt weer tijd bij aankomst. Op mijn Uniglobe NL App staat mijn reisschema inclusief alle documenten handig op een rij. Zie in de app ook dat het op mijn bestemming 21 graden is, wat een heerlijkheid! Afscheid van het thuisfront, dat blijft ook in de ideale zakenreis een dingetje en moeders, maar nu vooral zakenvrouw, zoeft in een elektrische auto weg naar Schiphol. Met mijn Privium Plus abonnement rijd ik de Privium Excellence parkeergarage binnen en loop in twee tellen de terminal in. De rij bij security laat ik vanzelfsprekend links leggen want ik kan met Schiphol Privium de priority doorgang nemen. Ik kan een glimlach op mijn gezicht niet onderdrukken als ik de rij naast me zie. Vervolgens met de iris-scan vliegensvlug de grens passeren, that was easy!

Ik laat me zakken op een heerlijk comfortabele stoel in de Privium Airside lounge. Kopje thee, gezond biologisch broodje en … wifi! Laptop op tafel, of toch niet? Mooi even niet dus. Wel even genieten van een moment voor mezelf. Mijn dag kan nu al niet meer stuk. Heerlijk relaxed langs wat tax-free voor de nieuwste Maui Jim-zonnebril. Rib uit mijn lijf maar moet kunnen, ik ben “in da mood!” Tegen de tijd van boarden, ON TIME, yes, loop ik naar de gate. De blauwe zwaan komt me al glimmend tegemoet in het heerlijke voorjaarszonnetje. Bij de gate loopt het al langzaam vol met medepassagiers die zo dadelijk allemaal tegelijk opstaan om maar als eerste te kunnen boarden – na de priority passagiers dan wel te verstaan. Maar ik, ik heb een gratis upgrade, bij elkaar gespaard met KLM bluebiz. En dus mag ik als één van de eersten aan boord. Briljant, een nog bijna leeg vliegtuig, vriendelijke KLM-crew en vooral… geen passagiers die het gangpad versperren maar alle ruimte! Dus ook ruimte voor mijn handbagage en voor mijn benen, want met de upgrade, bekostigd met mijn KLM blue credits, is ook aan mijn beenruimte gedacht. Glas jus met de nodige vitaminen nog voor we opstijgen. En als we vaart maken voor take-off, leun ik achterover en denk, zo kan het óók! De ideale zakenreis… hij bestaat!

Wil jij ook de ideale zakenreis beleven? Dat kan! Neem contact op met je Uniglobe-kantoor en wij adviseren je graag!