Belangrijke informatie met betrekking tot reizen ivm Coronavirus

Op reis naar het buitenland*

Per 27 juli is de reisadvisering voor bestemmingen binnen de EU gewijzigd. Heel Europa kleurt geel (reizen mogelijk, er zijn risico's) of groen (je kunt reizen). De kleur oranje (alleen noodzakelijke reizen) zal alleen nog worden ingezet bij de aanwezigheid van speciale virusmutaties. 

Belangrijk in de nieuwe aanpak is dat voor terugkeer naar Nederland altijd een DCC moet kunnen worden overlegd, overigens ook bij terugkeer uit niet EU-landen. Voor niet-volledig gevaccineerden geldt dat een PCR-test bij terugkeer niet ouder mag zijn dan 48 uur, een antigeentest niet ouder dan 24 uur.

Naar welk land je ook reist, je kunt er te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. Ook kan de situatie in een land snel veranderen. Houd daarom altijd het reisadvies in de gaten.

Ga je op reis? Controleer dan hier het actuele reisadvies en download de reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

* Deze informatie wordt regelmatig geactualiseerd. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.  Bron: Nederland Wereldwijd / Rijksoverheid.nl

 

Checklist inreizen in Nederland

Verblijf je momenteel in het buitenland en wil je (terug) naar Nederland? Controleer dan hier wat op jou van toepassing is.

Stand van zaken vluchten van/naar Schiphol

Per 25 september vervalt de mondkapjesplicht op een deel van Schiphol Airport. Voor vertrekkende reizigers geldt dat een mondkapje verplicht is vanaf het scannen van de boarding card en arriverende reizigers dienen hun mondkapje op te houden tot na de bagageband. Voor de horeca met zitgelegenheid op Schiphol Plaza geldt dat er een coronabewijs nodig is, de horeca achter de douane is hiervan uitgezonderd evenals take-away. Ook zijn afhalers en brengers weer welkom op de luchthaven.

Internationale treinen

Het is verplicht om in de treinen een mondkapje te dragen.