Uniglobe Travel blogs

Bij Uniglobe schrijven we graag over actuele onderwerpen die te maken hebben met reizen, onze grote passie. We vertellen je graag meer over hoe je het meeste uit je zakenreis kunt halen en delen praktische tips. Hieronder lees je onze meest recente blogs, geschreven door onze eigen Uniglobe medewerkers of partners.

Heb je vragen of wil je ook bloggen voor ons? Stuur een email naar onze marketingafdeling, y.damhoff@uniglobe.nl

Douaneregels: aandachtspunten voor wanneer je terugvliegt van een zakenreis buiten de EU?

Voor de meeste mensen die voor zaken afreizen naar bestemmingen buiten de Europese Unie is het inpakken van de koffer een vast onderdeel. Maar ben je je ook bewust van de Nederlanse douane-regels die gelden als je reist vanuit buiten de EU? 

Lees in deze blog alles over de douaneregels voor eigen aankopen en relatiegeschenken.

Het nieuwe reizen na COVID-19

Veel airlines en ook Schiphol Airport bereiden zich voor op het nieuwe reizen na COVID-19. Wat kun je straks verwachten als je weer op zakenreis gaat? Van temperatuurcheck en quarantaine tot het verplicht dragen van mondkapjes. Laat je niet verrassen en lees hier onze nieuwste blog. 

Hoe vraag ik een zakelijk visum aan voor mijn zakenreis naar India?

Wat moet je allemaal regelen voor jouw zakenreis naar India? Tegenwoordig is het wel iets gemakkelijker dan voorheen, maar laat het in ieder geval door ons verzorgen. Wij hebben alles op een rij voor je gezet. 

Check hier alle voorwaarden voor jouw Indiase visum.

"Vlieg efficiënt naar de Verenigde Staten."

In deze blog geven we je advies over hoe je zo efficiënt mogelijk naar Verenigde Staten kunt reizen. Een overstap betekent niet altijd automatisch langer reizen. Moet je op zakenreis naar Amerika? Vlieg dan via Dublin!

Lees verder

Dutchman in New York

Zeven uur eerder ben ik ingestapt op Schiphol Airport, op weg voor de zoveelste zakentrip naar de Big Apple.

Lees hier meer over een zakenreis naar New York.

"Zo kan het óók!" 

Wie wil het niet, de wachtrijen op Schiphol Airport vermijden. Met de schoolvakanties voor de deur, zullen ook de wachttijden op Schiphol onvermijdelijk zijn. Of toch niet?

Lees hier alles over hoe je zo snel en comfortabel via Schiphol kunt vliegen. 

"Creatief met MICE?"

 

 

 

Als je bij Uniglobe aan de lunchtafel zit en luistert naar onze onderlinge gesprekken, dan raak je als leek al snel het spoor bijster. In de reiswereld worden namelijk nogal wat afkortingen en vaktermen gebruikt, waarvan een buitenstaander geen mallemoer zal begrijpen.

Lees verder 

"De ideale zakenreis"

Zou hij bestaan? De ideale zakenreis? En als hij bestaat, hoe zou hij er dan uit zien?

Lees hier alles over reisstress en oplossingen. 

"Een huurauto? Ga goed voorbereid op reis!"

Wie via Uniglobe Travel een huurauto boekt, hoeft zich nergens zorgen om te maken.  Samen met onze zorgvuldig geselecteerde autoverhuurpartners zorgen we ervoor dat alles vooraf goed geregeld is en je zonder ‘gedoe’ kunt instappen in je huurauto.

Lees hier verder

"Haal méér uit je zakenreis met KLM Flying Blue!"

Wie regelmatig vliegt met KLM of partners heeft vast wel eens gehoord van KLM Flying Blue, het frequent Flyer-programma van KLM. Of je nu klanten gaat bezoeken, een vergadering bijwonen of met collega’s op pad: met KLM Flying Blue haal je méér uit jouw zakenreizen.

Lees hier verder

"Treinen, treinen, treinen!"

Een duurzaam en steeds populairder alternatief voor korte vluchten naar steden als Brussel, Parijs, Londen en Berlijn, is reizen per internationale trein. Vermijd de drukte op Schiphol, reserveer je comfortabele stoel aan boord van Eurostar, Thalys of IC/ICE mét WiFi én beenruimte, stap in op Amsterdam Centraal en weer uit op je plaats van bestemming.

Lees hier verder