WELKOM bij Alitalia

Algemene informatie

Alitalia is de grootste Italiaanse luchtvaartmaatschappij die vluchten uitvoert naar meer dan 26 Italiaanse bestemmingen en meer dan 68 bestemmingen wereldwijd. Het karakteristieke Italiaanse comfort en de typisch Italiaanse elegantie zijn altijd aanwezig aan boord van de Alitalia-vliegtuigen.

Vloot

De vloot van Alitalia bestaat o.a. uit modern Boeing 777’s, Airbus (A319, 320, 321, 330) en Embraer’s (175, 190).

Aan boord

Economy Class

Aan boord kun je in Economy Class genieten van je persoonlijke entertainmentscherm met films, spelletjes, muziek en tv-programma’s.

Tijdens internationale vluchten korter dan 3 uur, wordt een snack en drankje geserveerd, op vluchten langer dan 3 uur een koude maaltijd. Gedurende intercontinentale vluchten wordt een 3-gangenmaaltijd geserveerd en snack of ontbijtservice. Het is mogelijk om een speciale maaltijd aan te vragen.

Premium Economy

Indien je Premium Economy vliegt, kun je gebruik maken van de exclusieve check-in desks en priority boarding op de luchthaven. Aan boord is er in de aparte cabine tot 40% meer beenruimte dan in Economy Class. De bagage vrijdom is 2x 23kg.

Geniet van warme maaltijden, snacks of ontbijt, een welkomstdranke, wijn van de beste Italiaanse wijngaarden, koffie van Lavazza en sluit de maaltijd af met een Limoncello. Tijdens de vlucht wordt een amenity kit verstrekt, voor de nacht een kussen en deken.

Magnifica, de longhaul Business Class van Alitalia

Magnifica is Alitalia’s Business Class op longhaul vluchten. Met awards voor o.a. Best Airline Cuisine en Best Business Class seat design ben je verzekerd van een hoge mate van comfort. Lederen full-flat massagestoelen met directe toegang tot het gangpad, gratis WiFi (50Mb), extra bagagevrijdom (2x 32kg), menu’s ontworpen door Gambero Rosso (’s werelds leider op het gebied van Italiaans eten en wijn), priority check-in, security en boarding alsmede toegang tot de “Casa Alitalia” en SkyTeam lounges, zorgen ervoor dat het je aan niets ontbreekt.

SkyTeam

Alitalia is, net als o.a. KLM, lid van de wereldwijde luchtvaartalliantie SkyTeam. Door te vliegen met Alitalia of één van de andere SkyTeam leden, verdien je Miles die je kunt besteden aan o.a. Awardtickets.

Met SkyPriority voor Elite Plus leden en SkyTeam Alliance First en Business class passagiers kun je gebruik maken van de beste luchthaven services, aangeboden door de 20 SkyTeam Alliance vlliegmaatschappijen.  

MilleMiglia

MilleMiglia, het frequent flyer programma van Alitalia, heeft meer dan 4 miljoen deelnemers. Het programma biedt deelnemers nu nog meer mogelijkheden om Miles te sparen en te besteden op alle vluchten van Alitalia en SkyTeam, maar ook allerlei privileges en exclusieve diensten. Het aanbod wordt verder aangevuld met nieuwe diensten en producten van een groeiend aantal commerciële partners.